onsdag 23 mars 2011

Två öl som slunkit ner

Epic Mayhem
Har blivit lite tyst här på bloggen då jag har haft tentaperiod, varit sjuk och haft mycket annat för mig. Öppnade precis en Epic Mayhem för att fira att jag har fixat exjobb, bra val av öl lär jag säga. Doftar underbart, mangoskal, tallbarr och nektariner, min flickvän säger pistagenötter. Smaken är först ganska anonym sedan kommer en beska med koda och tallbarr, efter några klunkar tycker jag dock inte den var så speciell jämfört med de första klunkarna. Men gott öl helt klart.
Epic Mayhem
Betyg 7/10.
Karin ger den 6/10

Djaevlebryg Eklipse
Denna drack jag för rätt längesedan men skrev inget om den på bloggen då, den slank bara med i korgen på systemet trotts att jag inte tänkt köpa den när jag gick dit. Skulle ha låtit den vara. Både smakade och doftade dålig smörkola och hade tunn kropp. Besviken.
Djaevlebryg Eklipse
5/10 i betyg.

måndag 21 mars 2011

Kiwi Pale Ale: Provsmakning

Nu jävlar är den kolsyrad, skönt! Var lite orolig när jag öppnade första flaskan efter två veckor att det var något lurt på gång, men nu har den jäst ut sockret och ölen är kolsyrad och smakar helt annorlunda jämfört med förra provsmakningen.
Kiwi Pale Ale

Aromen är fruktig men ganska tam trots torrhumling, lite kryddig doft med men mest av allt fruktig. Smaken är lite fruktig men ganska tunn, en påtaglig smak av alkohol lite vodka nästan, eftersmaken är lite barrig. Den är inte alls så fruktig som jag hade tänkt mig, ville ju ha den full av tropiska frukter och massor av arom. Detta är en öl som är lättdrucken men som inte riktigt blev vad jag ville att den skulle bli. Jakten på en god APA fortsätter alltså, får grubbla på vad jag kan ta med mig från denna öl.

torsdag 10 mars 2011

Två riktigt goda öl

Har föra några dagar sedan testat två öl som jag tyckte var riktigt goda! Den första var Amager Double Black IPA. Maffig! Detta var verkligen en "extra allt" öl som jag verkligen rekommenderar. Väldigt trevlig arom och en stor smak som var väldigt komplex med mycket beska, rostade toner, fyllighet. Ja det mesta av det mesta. Riktigt gedigen kvalitet av en ölstil som det inte finns många öl att få tag på alls.
Amager Double Black IPA.

Andra ölen inmundigades till Champions league fotboll och med ryska blinier som min flickvän lagade till. Det var en Cantillon Kriek Lambic Bio och den var också riktigt god! Jag är ju som jag säkert skrivit tidigare inte nått jättefan av suröl, men denna var verkligen toppen! Så himla god och syrlig, eftersmaken var härligt fylld av körsbär! Jag blev riktigt imponerad!

Cantillon Kreik Lambic Bio.

Amager Double Black IPA får 8/10 i betyg.

Cantillon Kreik Lambic Bio får 8/10 i betyg.

lördag 5 mars 2011

Smakar en Kiwi Pale Ale

Dags för ett såntdär tillfälle man ser fram emot som hembryggare, dags för första provsmakningen av en hembryggd! Denna gången Kiwi Pale Ale. Två veckor har det gått sedan denna tappades på flaska. Första nervösa tillfället, precis när man öppnar, kommer det pysa? Har det bildats kolsyra? pshhhhhh puh!
Kiwi Pale Grummlig Ale

I glaset häller jag ut en riktigt grummlig öl, men det doftar gott! Inte så mycket skum att tala om. Har nog som vanligt öppnat första flaskan för tidigt! Har aldrig haft en öl som smakat bra efter två veckor, ändå gör jag nästan alltid min första provsmakning då. Många andra hembryggare får ju till det på två veckor!

Denna har helt klart inte lagrats kvar, finns sötma kvar som antagligen är socker som inte konverterats till kolsyra än. Smaken och aromen är fruktig men lite väl rund och inte så mycket beska alls att tala om, humlesmaken är förvånansvärt tam! Lite besviken nu men det kan nog fixa till sig när allt socker har jäst upp. Återkommer om 1-2 veckor igen...

fredag 4 mars 2011

Epic Stout

Det har kommit några öl på systemet från Epic Brewing Company i Nya Zealand, alltid intressant med öl från lite spännande länder. Denna gång delade jag och flickvännen på en flaska Epic Stout till en Harry Potter film. Aromen var väldigt trevlig, massa rostade toner och härligt chokladig och en hint av färskmalet kaffe. Smaken var trevlig, dock lite blaskig mot vad jag hade förväntat mig, men de härliga rostade tonerna som fanns i aromen återfanns även i smaken. Eftermaken var len, nästan lite vanlig. Helt klart en god öl, kunde haft lite större kropp den blev som sagt lite blaskig nu, kanske hade funkat bättre till mat än bara för sig själv.
Epic Stout

Jag ger den 7/10 i betyg.

torsdag 3 mars 2011

De Molen Op & Top

Denna öl hade jag noll förväntningar på när jag köpte den, visste inget om den men den hade hyffsat pris så den fick slinka med i korgen. De Molen är ett bryggeri som jag helt har missat innan, tydligen är det många som uppskattar detta bryggeriet.
Ölet ser lite mörkt ut här, jag måste lära mig att fota bättre.

Härlig arom, lite jästig, äpplen och nästan lite tvålaktig doft. Den är mycket mer smakrik än vad aromen vittnar om. Härligt med humlesmak, frisk och inte alls så tung som jag trodde att den skulle kunna vara. Gott!
De Molen Op & Top

För att summera väldigt god och välbalanserad öl som jag skulle kunna tänka mig att skulle fungera klockrent att dricka till massa olika maträtter.

Den får 7/10 i betyg!

onsdag 2 mars 2011

Green Flash West Coast IPA

Ka-boom! En humlebomb landade i glaset igår kväll! Bästa IPAn jag smakat från systembolagets tillfälliga släpp på ett tag, smiskar både Epic IPA och Ska Modus Hoperandi! Doftar underbart och smaken är riktigt besk, massor av grapefrukt, efterbeskan sitter kvar även efter jag borstat tänderna och gått och lagt mig. Jag är lycklig!

Green Flash West Coast IPA, bilden gjorde den visst lite mörkare.

Betyg 8/10

tisdag 1 mars 2011

Dagens Loot!

Skynda fynda! Detta inhandlades på systemet idag:
1x de Molen op & top
2x Green Flash West Coast IPA
1x Taras Boulba Extra Hoppy Ale
1x Epic Mayhem
1x Amager Double Black IPA
1x Djaevlebryg Eklipse

LOOT!

Skippade några öl, studentplånkan kan inte acceptera för mycket utgifter på systembolaget. T.ex. skippade jag båda SKA bryggderna, de två öl från SKA jag testat hittills har inte imponerat på mig. Fick dock med två belgare hem, vilket inte är så vanligt för mig. Som jag sagt tidigare så är belgare inte någon personlig favorit, men man måste ju bredda sina vyer ibland. Att prova nya öl är ju alltid roligt!

Mest peppad är jag på Green Flash West Coast IPA och Amager Double Black IPA. Måste bara hitta tid att dricka ölen med...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...