söndag 6 januari 2013

Torrhumling av Shannon DIPA

Tappade om Shannon DIPA på sekundär idag och torrhumlad med:

15g NZ Cascade (pellets)
15g Galaxy (kottar)
15g Nelson Sauvin (kottar)

Ur primären luktade det mest jäst och typ hjortron eller nåt, ingen humlearom alls nästan. Hoppas inget är fel, hade förväntat mig en mer angenäm doft. I sekundären med torrhumlingen tillsatt luktade det fantastiskt!2 kommentarer:

 1. Tjena Chubb!
  Läste lite tidigare inlägg på din blogg idag. Hur gicks det med jakten på den ultimata surdegspizzan? Vad kör du för påläggscombo?
  Jag skulle gärna vilja ha recept om du har tid att lägga up det. Bakar pizza själv kanske en gång i veckan, men tycker att dom ofta får för tjock deg, "översovlade" och blir spretiga i smaken. Nu kör jag iofs med färdig pizzadeg och eldorados tomatsås o färdigrivna ost, det kanske också har betydelse.
  Tack annars för en av de trevligaste öl-bloggarna!

  / Lazze

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lazze,
   Det gick lite sådär. Blev en del pizzor så tröttnade helt enkelt på pizza efter ett tag!

   Jag har tyvärr inte kommit fram till något bra recept på degen än. Det blev oftast bäst när jag körde med surdeg och några få gram, typ 3-4g jäst. Trixet är att få till så pass bra spänst i degen att man kan kavla ut den riktigt tunt, men det lyckades jag aldrig med. Borde testa snart igen.

   När du skriver att du kör med färdig pizzadeg och eldorados tomatsås får jag känslan att du kanske inte är supersugen att börja med surdeg? Vill du köra utan surdeg så har jag kört följande recept med ganska bra reslutat, http://www.ica.se/recept/pizzadeg-258023/


   Trixet där är att jäsningen i kylskåp ger degen rätt karaktär. Det går bra att slänga in den i kylskåpet en kväll och låta den stå där till nästa kväll när man vill baka pizzan.

   vill du köra surdeg kan du kika här: http://paindemartin.blogspot.se/2009/09/med-frasiga-kanter.html

   men jag har inte fått till det receptet till 100%.

   Min favoritkombo är mozzarella, salami, champinjoner och färsk basilika. Ingen "vanlig" ost. Trixet med pålägg är att köra less is more, annars blir det rinnigt och fyllningen trillar av när man försöker äta. Det här är skitsvårt, slänger alltid på för mycket.

   Mer trix: Kör på riktigt hög värme i ugnen och grädda långt upp. Ha plåten du ska grädda på inne i ugnen när du värmer upp den så att pizzan gräddas "underifrån" med.

   Självklart kommer det också bli godare om du kör passerade tomater av högre kvalitet än eldorado...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...