lördag 5 mars 2011

Smakar en Kiwi Pale Ale

Dags för ett såntdär tillfälle man ser fram emot som hembryggare, dags för första provsmakningen av en hembryggd! Denna gången Kiwi Pale Ale. Två veckor har det gått sedan denna tappades på flaska. Första nervösa tillfället, precis när man öppnar, kommer det pysa? Har det bildats kolsyra? pshhhhhh puh!
Kiwi Pale Grummlig Ale

I glaset häller jag ut en riktigt grummlig öl, men det doftar gott! Inte så mycket skum att tala om. Har nog som vanligt öppnat första flaskan för tidigt! Har aldrig haft en öl som smakat bra efter två veckor, ändå gör jag nästan alltid min första provsmakning då. Många andra hembryggare får ju till det på två veckor!

Denna har helt klart inte lagrats kvar, finns sötma kvar som antagligen är socker som inte konverterats till kolsyra än. Smaken och aromen är fruktig men lite väl rund och inte så mycket beska alls att tala om, humlesmaken är förvånansvärt tam! Lite besviken nu men det kan nog fixa till sig när allt socker har jäst upp. Återkommer om 1-2 veckor igen...

3 kommentarer:

 1. Det är verkligen inte lätt att ge sig till tåls, men annars blir man ju jämt besviken. Med min extrema erfarenhet (läs: inte) har jag upptäckt att det går att se när en flaska har jäst klart genom att hålla upp den mot ljuset och undersöka hur pass klar den är, såg en extrem skillnad efter 3 veckor jämfört med efter 2. Kolla efter om det stämmer hos dig :)

  Själv försöker jag glömma bort min stout, men det är inte så lätt när jag envisas med att dunka tårna i den varje morgon...

  SvaraRadera
 2. Nja flaskorna ser klara ut som det är nu så jag tror inte den teorin stämmer i mitt fall.

  SvaraRadera
 3. Tusan, jag som trodde jag var något på spåren

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...