söndag 4 december 2011

Tappning av julöl 2011

Idag var det dags att tappa årets julöl på flaska, väldigt väldigt sent! Har lite ångest att den inte kommer hinna bli färdiglagrad tills julafton. Hoppas den brittiska jäststammen är snabb på att mogna och pigg nog att jäsa kolsyra fort! 

Jag primmade med 6g socker per liter. Här kommer lite bilder: 
Desinfekterar kastrullen som jag tappade över ölen till genom att koka lite vatten som "ångar" sidorna av kastrullen.
Kokar sockerlagen. 
Ganska fast bottensats var det.
Ölen var väldigt klar och brunaktig. Smakade lite knäckigt men inte så mycket mer, alltid svårt att säga innan kolsyrejäsning om ölet blivit bra tycker jag. 
Flaskorna märkta och klara, X som i x-mas!

3 kommentarer:

  1. Tjenare,

    Tänkte gå på Vinteröls träffen i lördags, men blev besviken vid dörren då lokalen blivit full efter bara 30 minuter. :-(

    Satte mig på 3 Små Rum senare och pratade med ett par som varit där. Läste programmet och var förvånad att Hemliga Hustomtens Hembryggd inte fanns med på listan.

    Vad hände?

    SvaraRadera
  2. Jorå den var med! Nummer 34 på listan!

    SvaraRadera
  3. wt...?

    Jag läste den upp och ner tre gånger... jag börjar bli gammal :-P

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...