onsdag 6 juni 2012

Tappning av Bag End Pale Ale

 Firade nationaldagen med att tappa Bag End Pale Ale på flaska. Primmningen blev 6.8g socker per liter och FG hamnade på 1021. Hamnade därmed på sansade 5.3% alkohol. Gick väldigt smidigt att tappa på flaska eftersom jag som vanligt fick hjälp av min sambo Karin, annars hade en flasktappardag varit ett rent helvete.
Härligt klar öl
Ölen var väldigt klar men var lite mer brunaktig och hade ingen röd ton som jag hoppats på. Smakade lite på grönölet och det verkar bli väldigt balanserat öl, fast det är ju svårt att säga innan det kolsyrats och "lagrat till sig". Det händer så sjukt mycket på den tiden. På extremt humlade öl kan man ju känna aromen redan på grönölet men på den här ölen var det inte alls så mycket arom nu, men jag hoppas att det kommer fram mer sedan. Äh nu babblar jag på massa om detta fast jag vet att det inte går att dra några slutsatser alls från att ha smakat på grönölet, så jag slutar med det nu. 
Flaskorna färdiga

Om 3 veckor får vi svar om det är ett bra öl eller inte. 

2 kommentarer:

 1. do you have a plan to set up a brewery in the near future?

  SvaraRadera
  Svar
  1. You mean like a commercial brewery?
   If that's the case no, I don't think I would like to work as a brewer. I'm quite happy with the pace and scale of homebrewing :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...