söndag 29 december 2013

Vad händer med bloggen?

Ingenting! Ingenting verkar hända med bloggen, den är ganska död! Har haft lite ångest att jag inte skrivit nått, inte förklarat mig. Varför är bloggen död? Svaret är simpelt, den är inte död den vilar bara. Vilar väldigt djupt! Jag brygger ingenting, nästan ingenting i alla fall. Anledningarna är många men jag tänkte rabbla upp lite snabbt varför jag inte skrivit något på bloggen eller bryggt så mycket sedan 26e maj då senaste inlägget skrevs:
 • Sommaren: På sommaren brukar jag inte brygga, har ingen kyl och det blir för stora temperaturfluktuationer inne. Så där går ju juni, juli och större delen av augusti bort.
 • Konferens: Jag var i London en vecka på konferens. 
 • Flytt: Jag och Karin har flyttat till en ny lägenhet, har äntligen en "riktig" lägenhet och inte en studentlya. Innan flytten kändes det dumt att brygga grejer som man måste släpa med sig i flytten. Sen ska vi tapetsera/måla i varje rum i nya lägenheten, det tar tid och går ganska segt framåt. 
 • Tågluff: Jag och Karin sket i allt i oktober, köpte två interailkort och flygbiljetter hem från Malaga. Där gick nästan en månad bort! 
 • Jobb: Som några av läsarna säkert vet så doktorerar jag inom fiberoptik. Håller just nu på att skriva min licentiatavhandling och det tar upp det mesta av min tid.
Vad har hänt i bryggväg då? Det senaste inlägget handlade om att jag bryggde Tyresö Saison. Den hällde jag ut, den fick en konstig hinna och även fast den inte smakade konstigt så fick den ryka för jag orkade inte flytta med mig den och vågade inte flaska om det skulle visa sig vara en infektion. 

Jag och Henrik, som ni kanske minns från några inlägg på bloggen, har bryggt två öl hemma hos honom. Det var en Pale Ale med mycket citra, baserad på mitt recept Johanneberg Pale Ale fast med en hel del modifikationer för att passa det vi hade hemma. Och så bryggde vi en porter, samtidigt! En på min kokplatta och en på Henriks spis. Ska försöka luska fram de här recepten, mest för att jag själv vill ha dom på bloggen för det är den enda brygglogg jag har. Vi har inte smakat ölen än, dom står på partyfat och ska drickas i Januari.
Bild på portern under bryggdagen med Henrik
Sen har jag bara bryggt en till öl och det var ganska nyligen, en extraktbryggd vete-IPA med massa grapefrukt i. Recept kommer senare. Det var första gången min kompis Calle var med och bryggde, lite tråkigt att det var extrakt men vi hade bara en eftermiddag på oss och ölen ska drickas upp på nyår! Vetespraymalt, Citra, Blodgrape, Safbrew WB-06 och en alkoholhalt på runt 4.5%. Får se hur det blir! Bryggdag var 5e december, tappades på fat den 12e. Hoppas det är kolsyrat och smakar gott på nyårsafton!
Calle på bryggdagen
Efter jäsning såg det såhär gött ut!

Annars i ölväg då? Det mest spännande måste ändå vara besöket jag och Karin gjorde på Cantillon i Bryssel. Sjukt häftigt bryggeri, luktade suröl i hela lokalen. Sjukt god öl! Innan det här besöket har jag inte varit nått stort fan av suröl men nu är jag nästan frälst! Hoppas kunna skriva ett separat inlägg om detta framöver med lite fler bilder och så. 
Jag dricker en liten Zwanze'12.
När jag var på konferensen i Lodon upptäckte jag "real ale" och hur gott det kan vara när det är gjort på rätt sätt! (Och hur kasst det kan vara när det inte är det). Är sugen att försöka göra en välhumlad öl på typ 3.5-4%, det var riktig trevligt att kunna sänka några öl utan att känna av det dagen efter! Innan konferensen var jag och två kollegor till Liverpool och kollade på Liverpool mot Southampton på Anfield. Jäkligt mäktigt för mig som Liverpoolfan men synd att det var typ den sämsta match dom gjort den här säsongen. 
YNWA
Vad händer framöver då? Jag ska ta mig en funderare på om bloggen ska finnas kvar och i sånna fall om den ska ha det här formatet. Jag har tröttnat på många bloggar jag följt och vet i ärlighetens namn inte hur rolig och intressant min blogg är. För mig fungerar den dock som brygglogg och det tänker jag nog ha den kvar som. Om jag har några läsare kvar eller om ni råkar snubbla på det här inlägget, droppa gärna en kommentar här nedanför och säg vad ni tycker om bloggen. Gillar du bloggen? Följer du bloggen? Ska jag fortsätta med den som den är? Ska jag lägga ner den? Ska jag ändra på den? Vad ska jag ändra på isf? 

6 kommentarer:

 1. Jag läser och hoppas att du fortsätter. Vet inte vad som ska ändra eller så men tycker "bryggteknik" och sånt är kul att ta del av.

  SvaraRadera
 2. Kör hårt! Jag kommer fortsätta läsa dina brygginlägg.

  SvaraRadera
 3. Jag läser din blogg, så du får gärna fortsätta. Det är kul att läsa om andra som brygger öl, man får tips och idéer som man själv kan bygga vidare på.

  SvaraRadera
 4. Tjena Chubb! Grymt att du har borjat blogga igen!? Jag hoppas att du fortsatter blogga. Tycker att din blogg ar en av de mest inspirerande och valskrivna hembryggningsbloggarna i Sverige! Jag har ocksa trottnat och slutat folja manga andra bryggbloggar, dom flesta tappar kreativiteten efter ett ars bloggande. Slentrianmassig upprepning och oinspirerade inlagg gor ingen glad!
  Kor pa med bloggen i den man du har tid och lust! Jag kommer fortsatta lasa! Sjalv har jag inte tid eller ork att blogga, men jag inspireras gjarna av andra!
  Jag tycker om dina reseinlagg och annat "off-topic", det tillfor variation och dynamik till bloggen. En sak jag saknar ar kop-ols recensioneran av nyheter pa bolaget. Jag tycker att du hade en bra stil och "fotterna-pa-jorden" attityd utan att bli for nordig. Lite mer vanlig konsument vinkel jamfort med olprovarproffsen.
  Som sista gradde pa moset kan jag beratta att jag bryggde en klon pa "Balrog porter" i hostas! 40l, halften naturell och halften med julkrydderier. Bagge blev mycket bra och kommer att bryggas igen!
  Ha det gott!
  /Gustav

  SvaraRadera
 5. Nej! Fortsätt blogga! Jag har precis påbörjat min hembryggar-karriär och din blogg är en av de bättre jag hittat. Ett enkelt och tydligt upplägg men med en seriositet och ett kunnande som är otroligt inspirerande. Keep up the good work!! :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...