Mäskar in |
Recept
Batchstorlek: 20 liter
OG 1058
FG ?
Est. Bitterhet: 54 IBU
Est. Färg: 9 EBC
Est. Alk.: 5.9%
Effektivitet 76%
Total mängd vatten BIAB: 28 liter
Maltkomposition
2.2kg Pilsnermalt - 45.4%
2.2kg Maris Otter - 45.4%
225g Carapils - 4.6%
225g Vetemalt - 4.6%
Humleschema och annat
60min - 10g Simcoe
15min - 20g Simcoe
20g Centennial
1/2krm protafloc och 1/2tsk jästnäring´
1min - 20g Simcoe
20g Centennial
Torrhumling: TBD
Jäst
1 paket Mangrove Jack M44 West Coast
Vattenjustering
1.8 tsk calciumklorid (33%)
1.25tsp Gypsum
0.25 tsk magnesiumsulfat
Mäskschema
66°C i 60min
72°C vid urlyft av BIAB-påse
Ner med ölet i jäshinken bara, har inte kört så mycket med humlekokpåsar innan men det är verkligen sjukt smidigt. |
Härligt med långa slanger på kopparkylaren |
Har ett sopnedkast till komposten, vilket betyder att allt som ska komposteras måste packas i små påsar. |
Jag mäter OG |
Bonusbild:Jag blev hyllad efter kursens slut och vi fokuserade sen på öldrickandet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar