tisdag 14 januari 2014

Pot Belly Brew Shop i Göteborg

Hörrni! Det finns en ny ölbryggarbutik i Göteborg, well ny är väl att ta i eftersom den funnits i ett halvår snart. Jag gjorde i alla fall mitt första besök dit dagen innan jag bryggde imperial stouten och ett till besök idag så jag tänkte att jag skulle skriva några ord om butiken.

Det är riktigt positivt med en en renodlad ölbryggarbutik i Göteborg tycker jag, skönt att kunna glida in och plocka upp lite saker innan bryggdag. Essensspecialisten finns ju med men den känns mer som en hembrännarbutik än en hembryggarbutik, dock måste jag säga att senaste gången jag var där så var ölbryggarsortimentet betydligt bättre än vad jag minns sen innan! Jag kommer nog antagligen att fortsätta beställa grejer från nätet, t.ex. http://humle.se/.se eller http://maltmagnus.se/, eftersom utbudet där är så pass mycket bättre men för standardgrejer känns ändå pot belly som ett vettigt alternativ.


Kör en liten lista på vad jag tyckte om butiken:
  • Bra utbud av malt och skönt att kunna köpa malten i lösvikt! Det här är faktiskt nått jag drömt om sedan jag såg en bild på nån butik i USA där man kunde plocka malt som man plockar lösgodis i sverige
  • Få malten krossad i butik! Kostade 10kr (tror jag, inte helt säker) att få all malt krossad i butiken! 
  • Helt okej priser, en påse Simcoe kostade en tjuga mer än från nätet och en påse torrjäst typ samma som från nätet. 
Lite förbättringspunkter då
  • Lite dåligt utbud av humle
  • Lite dåligt utbud av flytande jäst, det här förstår jag dock att kan vara svårt att hålla ett brett utbud då man vill ha färsk jäst.
Ni hittar deras hemsida här: http://potbelly.se


1 kommentar:

  1. Jag får anta att du inte varit på Essensspecialisten på ett tag, de har det mesta från torrjäst till Braumeister nu för tiden. ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...