tisdag 20 april 2010

Diskant, Oak Aged Single Hop IPA

Etiketten

Då har jag äntligen namngett min IPA och gjort klart designen av etiketten. Blev ett himla pysslande och det känns alltid lite som man går på lekis igen när man sitter och försöker klippa rakt och använder limstift. Framförallt lukten av limstiftet får en att minnas barndomens pysselstunder.

Pysslande bryggmästare

Etiketten var designad att passa på 33cl's flaskor av den typen som bland annat Oppigårds och Brew Dog använder. Försöker samla på sådana flaskor då jag dels tycker dem är snygga och dels dricker ganska mycket Oppigårds. En bra sak med dem flaskorna är att dem är helt kala, dvs inget namn ingjutet i glaset.


32st flaskor med IPA!

Jag använder en vanlig HP bläckstråleskrivare och printar etiketterna på vanligt skrivarpapper. Limstiftet är av vanligt papperslim. Det funkar ganska bra förutom att färgen kladdar lite på fingrarna ibland, framförallt om man har lite lim på fingrarna. Jag hoppas att färgen inte börjar rinna om flaskorna blir fuktiga när man kyler dem.


Diskant, din vän vid grillen

Nu är allt jobb avklarat på den här ölen! Känns riktigt bra att ha en färdig produkt! Det enda som återstår nu är att provsmaka! Tänkte vänta ungefär en vecka innan jag testar en flaska och antagligen en eller två veckor av mognad på flaska innan jag kallar ölet för klart.

2 kommentarer:

  1. Tjofräs!

    Det ser ju grymt bra ut! Får man prova en flaska när man kommer tillbaka till Chalmers?

    SvaraRadera
  2. Tjena!
    Om det finns några kvar så ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...