onsdag 2 november 2011

Smakar en 50 Gbaud American Amber Ale igen


Dags att provsmaka en flaska av 50 Gbaud American Amber Ale igen. Det var nu nästan exakt en månad sedan den tappades på flaska. Det pyser till rejält när jag öppnar flaskan, ölet är grummligt och ganska mörkt brunt med lite små röda toner. Skummet är ganska krämigt och ligger kvar typ en centimeter i glaset. Aromen är ganska humlig, lite söt. Känner lite persika eller passionfrukt men ingen jättearombomb. Ölet är ganska lättdrucket, lite svårt att sätta tummen på vilka smaker det är jag känner. Lite persika eller passionsfrukt tycker jag mig känna och någon tallaktig eller nästan lite koda kanske. Till skillnad från förra flaskan jag testade så har denna fått mycket mer kolsyra och kroppen är ganska balanserad. Ölet klingar ut i en ganska stor beska, Karin tycker att ölet är lite surt men jag kan inte riktigt hålla med. Hoppas inte så är fallet för då kanske det håller på att bli dåligt. Nu är jag i alla fall mer nöjd med ölet än innan!

5 kommentarer:

 1. Tålamodet är en bryggares främsta dygd, men f*n va svårt det är :-P Kan knappt hålla mig de två veckor som "krävs", och ändå vet man ju så väl att det inte blir riktigt bra förrän efter 4.

  Bryggde en belgare i tisdags, borde landa runt 8%. Egentligen borde jag låta den ligga på flaskan till Januari eller liknande, men så ivrig som jag är så lär den knappt klara sig igenom sekundärjäsningen innan den druckits upp.

  SvaraRadera
 2. När ska du brygga oyster stout?

  SvaraRadera
 3. Bloggen död eller? tröttnat va?

  SvaraRadera
 4. Anonym troligen aldrig :)

  Runken: Har haft mycket att göra med jobb samt varit sjuk så har inte blivit mycket bloggande på senaste. Sorry för det, kommer nog lite inlägg snart igen :)

  SvaraRadera
 5. Kul namn förslag du hade i bryggradio! Synd att du inte vann!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...