fredag 13 april 2012

Bloggen 2 år! (med tävling!)

Ja må bloggen leva! Idag är det två år sedan första inlägget på bloggen. Det känns både som en evighet sedan och som om det var igår. Innehållet på bloggen har ändrats lite över tiden, i början skrev jag en  hel del recensioner av öl jag drack men det låter jag nuförtiden över till andra bloggar där skribenterna är  bra mycket bättre än vad jag är på att beskriva smaker. Nu är det full fokus på hembryggning som gäller.
Under två år hinner man samla på sig mycket kunskap men det finns fortfarande många delar av bryggningen där jag känner att jag har mycket kvar att lära mig. När jag tänker på hur jag har utvecklats så är nog den största utvecklingen att jag har större kunskap kring alla ingredienser. Mina öl blir (oftast) åt det hållet jag tänkt mig nuförtiden medan när jag började brygga så gjorde jag recept utifrån vad jag tyckte lät bra och sen blev resultatet helt annorlunda mot vad jag tänkt mig. Jag har dock lite enfaldigt alltid kört egna recept enda från starten.

Nog med tillbakablickar, nu ska vi fira! Hur ska vi fira? Jag tänker fira med att dricka en flaska av min allra första öl, "First Ever". Ni kan fira genom att vara med i utlottningen av en flaska Tomodachi genom att skicka ett email till chubbsnanobryggeri-snabela-gmail.com och så kör vi en dragning om typ en vecka. För att vara med i utlottningen måste ni ha en adress i Sverige och så måste ni lova att vara beredda att bidra med gästpost på bloggen där ni kör en kort tasting notes på ölen om ni vinner! Och för den delen, tips på hur man skickar en flaska utan att den går sönder mottages gärna!
Tomodachi, passa på och vinn en flaska!

First ever, första ölen jag någonsin bryggde, över två år sedan. Bryggd på flytande och spraytorkat maltextrakt, samt en liten delmäsk pål pale ale och crystamalt. Humlad med Northern Brewer och Fuggles. Newcastle stod som förebild men receptet designade jag nog lite random, kommer inte ihåg om jag hade något specifikt recept jag hade som förebild. I tredje postenn någonsin på bloggen skrev jag såhär om First Ever:

 First ever, American Amber Ale.
Den första ölen jag bryggde. Blev ganska tunn i både kropp, beska och alkoholhalt. Bryggd på både spraymalt och flytande maltextrakt. Delmäskad med Pale Ale malt och Crystal malt. Humlad med Fuggle och Northen Brewer. Jäst: American Ale. Färg: Mörkbrun.
First ever, lagrad över 2 år. 

Vad tycker jag idag då, häller upp en mörbrun vätska som nästan är helt klar. Lite röda toner finns det där med och ett litet vitt skum som sjunker undan väldigt kvickt. Aromen har en stark ton av mörk smörkola och egentligen inget annat. Kroppen på ölet är nästan fluffig av kolsyra men ganska tunn och den distinkta tonen från aromen dominerar hela smakbilden och smaken är nästan lite bränd. Eftersmaken är något sträv men absolut inte bitter. Jag säger som jag skrev i början av bloggen, "det smakar öl" men sen är det inte så mycket mer. Ingen höjdare till öl men om man tänker på att detta är första ölen jag bryggde överhuvud taget och hur dålig koll jag hade så är jag är resultatet förvånansvärt bra. 

Well jag hoppas bloggen kommer fortsätta leva, jag vet att det i perioder som just nu blir väldigt lite postat men det är också perioder i mitt liv då jag faktiskt inte ägnar så mycket tid åt mitt öl och bryggintresse. Jag hoppas ni har funnit bloggen intressant och kommer finna den mer intressant framöver! Om det är något ni som läsare undrar eller har önskemål om vad jag ska skriva om på bloggen är det bara skicka ett mail eller droppa en kommentar under någon post. Glöm nu inte att vara med i utlottningen om en flaska Tomodachi!

OBS! observera att tävlingen gäller en flaska Tomodachi och inte en flaska First Ever!

3 kommentarer:

 1. Tomodachi, var det inte den som vart infekterad med mögel som flöt på ytan?
  Grattis hur som helst till 2-års jubileet!

  SvaraRadera
 2. housepainter5 maj 2012 23:51

  Vem vann?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga :) Har inte dragit än har haft helt tjockt med saker att göra. Ibland blir det så, då får bloggandet och bryggande ta stryk.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...