måndag 19 januari 2015

APA och Saison noire på fat

Igår tappade jag och Karin APAn och saisonen på fat. Saisonen hade jäst ner ordentligt till 1004 och man kunde känna en del ek i smaken. Jag hoppas inte jag övergjort eken trots att jag bara använde 3 små kuber. 
APAn hade jäst ner till 1011 och jag mätte 4.2 pH. Vore intressant att jämföra det mot kommersiella ipor och apor. Jag köldkrashade APAn dagen innan vi tappade genom att ställa kylen på 1 grad men det kom inte ölen ner i riktigt. 
Jag väntar med att säga nått om smak och arom, det brukar ändra sig totalt med lite lagring, kyla och kolsyra. Faten står nu i kylen på 3 bar och kylen på 1 grad men jag tror inte kylen klarar av att nånsin komma ner dit. Återkommer med smakprov om en vecka ungefär!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Nu på Lördag 24/1 så har vi på Makai Sverigepremiär på Konas nya IPA. Vi är alltså det enda stället i Sverige som har denna rykande färska nyhet. Välkomna förbi på en avsmakning!
  www.makai.se

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kolla flaskor och fat innan du återanvänder dem. Imitt fall satte sig jästsediment från belles saison riktigt hårt i flaskan och går inte att få rent!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...