fredag 6 januari 2012

Tasting Notes på 8.8ps pulse saison

Har varit lite dålig på att följa upp mina öl och skriver mest tasting notes på första flaskan, vilket inte brukar vara en jättebra flaska. Det är först när det gått några veckor som mina öl brukar bli bättre. Så ikväll har jag delat en flaska 8.8ps pulse saison med min flickvän.
8.8ps pulse saison
Så, aromen då? Lite syrlig, citrus och citron nästan lite diskmedel! Finns också den där belgiska tonen som jag inte kan sätta namn på. Näst intill lite plastig arom, fast på ett bra sätt. Smaken är torr, uppfriskande och väldigt "clean". Finns en del citrus och kanske lite pepprig ton med. Ölen är väldigt torr, nästan lite syrlig! Ganska stiltypisk öl skulle jag säga, baserat på de få saisons jag testat. Ett stort plus för ölen för sitt utseende med, i stort sett ingen disighet alls och gyllene färg med kritvitt skum!

Jag är otroligt nöjd med denna öl, en av de få öl jag bryggt som jag faktiskt är helnöjd med!
Undertecknad är mer glad över saisonen än vad bilden visar! 

8 kommentarer:

 1. Kul, jag kommer ta ditt recept och brygga under januari månad. Tack för inspirationen..

  SvaraRadera
 2. Är sjukt sugen på att brygga en saisone själv. Viken torr jäst ska man ha?

  SvaraRadera
 3. Åh trevligt att du tänker brygga receptet! Är det nått du undrar över är det bara slänga upp frågorna här! T.ex. är det ju många humlesorter i receptet men jag vet inte om jag kan plocka ut dom alls i det färdiga ölet.

  SvaraRadera
 4. Runken jag tror inte att det finns någon bra torrjäst för saison, det skulle möjligtvis vara s-33 jäst i väldigt höga temperaturer. Men jag har aldrig provat den själv.

  Du kan inte köpa ett smackpack med french saison istället för torrjäst då?

  SvaraRadera
 5. Förresten, Jaan om du brygger samma recept får vi se till att byta en flaska på något sätt. Hade varit riktigt intressant!

  SvaraRadera
 6. Absolut, det blir extra spännande. Bra idé!
  Just nu har jag två veteöl på gång. När dom är tappade skall jag dra igång Saison.

  SvaraRadera
 7. Kan ju inte vara annat än missnöjd med en pool tröja....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...