Tvätta och desinfektera fat |
White Gaussian Blonde hade jäst ner till FG 1008.
Incoherent Amber Ale hade jäst ner till FG 1020 (jävligt högt, undrar om det var avstannad jäsning trots att det var tokjäsning med blowoff tube osv. Eller om det maltextraktet vi använde (var nått annat märke, inte Muntons som man är van vid) helt enkelt var kasst?)
Blonden i jäshinken. |
White Gaussian Blonde hade attenuerats bra! |
Blonde till vänster, Amber ale till höger. |
Jag passade även på att smaka på grönölen. Blonden var otroligt lätt i kroppen och otroligt ljus till färgen, är lite läskigt kan bli för tunn! Smakade väldigt lite i det här läget, inga smaker som stack ut. Karin tyckte det var lite peppar i eftersmaken, jag har svårt att säga nånting alls. Saknade lite typiska belgiska fenoler, kommer dom efter några veckor på fat kanske? Amber alen var å andra sidan lite väl mörk för att vara just en amber ale, lite lovande toner fanns här iaf. Kände lite gräsig humlesmak, får se hur denna blir när den är lagrad och kolsyrad (och kyld).
Fred ut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar