Batch Size: 11 liter
OG: 1068
Malt
1 kg dark extract
1 kg light extract
100 g Carared (grinded and "cooked" in texile bag at 70C for 30 min)
100 g Black malt (grinded and "cooked" in texile bag at 70C for 30 min)
Humle
60 min: 10 g Chinook
20 min: 6 g Chinnok, 5 g Perle, 10 g Cascade
10 min: 6 g Chinnok, 5 g Perle, 10 g Cascade
1 min: 20 g Cascade
Bens Dark Lemon! |
Hur är ölen då?
Aromen är ganska dämpad, känner en söt ton som lutar åt smörkola eller fudge och lite lite rostade toner. Samma smörkola finns i smaken men där blandas den med en gräsig/höig ton och rundas av med lite rostad smak typ espresso. Väldigt lättdrucken öl över lag. När ölen blev lite varmare kom en liten söt eftersmak fram.
Jag är impad över denna ölen, för att vara en andra öl! I och för sig blev min andra öl väldigt lyckad men efter det gjorde jag en hel del öl som jag inte alls blev nöjd med. Väldigt kul att kunna ha lärt ut den nobla konsten som är hembryggning, hoppas på många fler besökare i bryggeriet i framtiden och att jag får prova flertalet framtida bryggassistenters öl.
Jag är impad över denna ölen, för att vara en andra öl! I och för sig blev min andra öl väldigt lyckad men efter det gjorde jag en hel del öl som jag inte alls blev nöjd med. Väldigt kul att kunna ha lärt ut den nobla konsten som är hembryggning, hoppas på många fler besökare i bryggeriet i framtiden och att jag får prova flertalet framtida bryggassistenters öl.
Kaiser rules!
SvaraRadera