Burgarna (4st)
ca 400g nötfärs
En halv rödlök
typ 2tsk Chipotlepasta
Salt, vitppepar och svartpeppar.
1 ägg
lite ströbröd, kanske 1-2msk?
Några stänk worcestershiresås, kanske nästan en tsk?
Några skivor emmentalerost.
Blanda ströbröd, chipotlepasta och worcestershiresås i en bunke. Stek rödlöken i rikligt med riktigt smör och tillsätt till bunken. Rör ihop tillsammans med resten. Platta ut burgarna ordentligt, dom drar ihop sig när man steker. Stek till dom är genomfärdiga, lägg på ostskivorna på slutet så att osten smälter något.
Coleslawen
Ett halvt huvud salladskål
En halv rödlök
2 vitlöksklyftor, pressade
3tsk vitvinsvinäger
1msk dijonsenap
2msk majonnäs
1msk strösocker
1 ½ tsk salt
1msk worcestershiresås
1msk vanlig slotts senap
Skiva salladskålen och rödlöken tunt. Vispa ihop resten och tillsätt sedan kålen och rödlöken. Färdig!
Bygga burgarna
Dela ett paket bacon på mitten och fläta ihop till baconen som på bilden nedan. Stek riktigt hårt så att det blir knaprigt! Ett paket räcker till 2st burgare.
Baconflätor |
Burgaren innan locket åker på! |
Färdiga burgaren! |
Är de där runda pommesarna hemgjorda eller köpta i nån fryspåse? Det ser sjukt gott ut!
SvaraRaderaDom är köpta i fryspåse, men dom var inte så supergoda faktiskt. Tror det var nått budgetmärke typ coops x-tra eller nått. Men det finns godare av samma typ :)
Radera