tisdag 27 september 2011

Mulder Jäser

Jag råkade klanta mig efter den något kaosartade bryggning utav Mulder, rehydrerade torrjästen i 15min i vatten som hade temperaturen 40°C vilket är lite mer än 10°C mer än vad som är rekommenderat. När jag vaknade på morgonen efter bryggdagen var det ingen aktivitet i jästunnan. Kom hem från jobbet, ingen aktivitet. Vaknade nästa morgon, ingen aktivitet. Jag var rätt säker på att jästen var tvärdöd. När jag kom hem från jobbet idag så hade det dock börjat bubbla lite och nu verkar det tillta. Detta är alltså 48 timmar efter pitch! Så himla skönt att höra bubblet nu kan jag säga. Bara hoppas att det inte han bli några skumma smaker på de 48 timmarna.

3 kommentarer:

  1. Som vacker musik det där ljudet, "blubb blubb".

    SvaraRadera
  2. Det var ett tag sedan du bryggde Mulder nu, hur blev den?

    SvaraRadera
  3. Den står fortfarande i jäshinken... har haft så sjukt mycket att göra med nytt jobb och varit sjuk och så. Ska försöka tappa om den på flaska innan jul iaf.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...