onsdag 19 maj 2010

Humleplantorna framme

Som ni kanske minns så beställde jag 5st humleplantor från Tyskland för ett litet tag sedan. Dessa humleplantor ska få flytta in hos min mamma, min moster, min mormor och min svärmor. Hur som helst så kom plantorna fram till min mamma igår och hon skickade över lite bilder, jag bor ca 60mil ifrån så jag åker inte hemhem så ofta så får inte se plantor in verkligheten på ett tag.

Såhär kom humlen förpackad

Det var följande sorter som jag hade beställt:
 • Perle
 • Northen Brewer
 • Tradition
 • Hallertauer Aroma
 • Magnum
Ska bli riktigt spännande att se om dem kommer ta sig och hur det kommer gå för de som tagit på sig ta hand om dem. Vet inte om man ska hoppas på för mycket första året men vore riktigt coolt att testa brygga öl på färsk humle!

Humleplantorna

Hur som helst är det riktigt roligt att mamma, mormor, moster och svärmor nappade på idéen att ta hand om en humleplanta var och att dem är snälla att hjälpa mig att odla humlen. Så länge jag bor i en lägenhet blir det nog svårt att odla min egen humle själv. Ska försöka hålla bloggen uppdaterad om humleodlingen så gott det går, blir ju lite mer krångel att få bilder när jag inte själv kan åka runt och fota.

2 kommentarer:

 1. carl barthel25 maj 2010 16:47

  Hej var beställde du humleplantorna.
  Ha det bra.
  jolle

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag beställde dem från:
  http://www.eickelmann.de/

  Fick köra med google.transelate eftersom jag inte kan Tyska :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...